51853
Brak okładki
Książka
W koszyku
Marynaty i przetwory kwaszone / wyb. i oprac. Jolanta Bąk. - Bielsko-Biała : Dragon, cop. 2011. - 48 s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Dobra Kuchnia)
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś u na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych u chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
U góry s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej